Belföld

Verekedés volt egy tatabányai áruházban, lövés is dördült – videó

Garázdaság vétsége miatt állítja bíróság elé a Tatabányai Járási Ügyészség azt a két nőt, akik megvertek egy nőt az egyik tatabányai áruházban. Az áldozat gázfegyvert rántott, hogy megvédje magát.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint az elkövetők tavaly május elején beálltak a kasszánál lévő sorba, ahol az előttük álló nő folyamatosan pakolta az áruszalagra a termékeket. Az egyik vádlott férje is pakolt a szalagra, amit látva a vevő felhívta arra, hogy várjon egy kicsit, ezért a férfi levette az árut a szalagról.

Az egyik nő ekkor megjegyzést tett a magatartására, mire a sértett őt szidalmazta. Haragjában ez a nő mellkason lökte a vevőt, majd a másik elkövető is odalépett, majd megrángatták a haját.. Az elkövetőket és a megtámadott nőt a két férfi választotta szét.

Ezután az elkövetők visszamentek a nőhöz, majd arcon vágták és lökdösték. Ezután az egyik nő megragadta az áldozat haját, és így rángatta a fejét, közben mindketten elestek.  A másik elkövető is megragadta a vevő haját, s két kézzel fogva húzta.

A további támadások elhárítása érdekében a földön ülő nő – miközben az elkövetők a hajánál fogva rángatták – elővette a nála lévő, engedéllyel tartott, a csípőjére erősített tokban tárolt gáz-riasztófegyvert és azzal nem célzott lövést adott le, ezért a nők abbahagyták a bántalmazást.

A támadók nyolc napon belül gyógyuló orr és hámsérülést okoztak, emiatt az áldozat nem kérte a megbüntetésüket. Az ügyészség pénzbüntetést kért az elkövetőkre.

Olvasói sztorik