Belföld

Tagadják az ölési szándékot a monoki gátőrt agyonverő fiúk, 25 évet kértek kettejükre

Minősített emberölés miatt állítja bíróság elé a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség azt a 14 és 17 éves fiatalt, aki agyonvert egy gátőrt Monokon.

Jogg Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a fiatalabbik vádlottra 12, míg az idősebbikre 13 év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztést és tíz év közügyektől eltiltást kértek azzal, hogy az idősebbet feltételesen se bocsáthassák szabadon.

Az örökbe fogadott fiú és a mostoha testvére 2021 szeptemberében egy borsodi kistelepülés halastavának tisztításában segített a gátőrnek, aki a gépjárművével akarta elszállítani a fadarabokat. A 77 éves férfi engedélye nélkül elvitték a kocsit, azonban elakadtak vele a kukoricásban. Az idős férfi felelősségre vonta őket, és közölte: hívni fogja a rendőrséget. Ekkor az egyik fiú hátba rúgta, a másik pedig ököllel neki esett. 

A gátőr megpróbált ellenállni, egy fadarabbal fejen vágta az őt megütő fiút, azonban a két fiatal nekiesett. A nyugdíjas vérző fejjel menekülni próbált, sikerült is megállítania egy személyautót, és az kérte a sofőrtől, hogy vigye el őt. A támadók ezt megakadályozták, s azt mondták a sofőrnek, hogy az idős férfi erősen ittas és majd ők segítenek neki. Ezután viszont addig verték, amíg meg nem halt.

Az egyik fiú kivette az áldozat zsebéből az autója kulcsát, majd amikor meglátták, hogy rendőrautók és mentőautók közelednek, behúzták a holttestet az erdőbe és faágakkal, levelekkel betakarták.

Az ügyész lapunknak azt mondta, hogy a két fiatal részbeni beismerő vallomást tett a nyomozati szakban. Azt elismerték, hogy bántalmazták az idős férfit, és megpróbálták a holttestét elrejteni, de azt állították, nem akarták megölni a gátőrt.

A főügyészség aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, kifosztás bűntette és jármű önkényes elvétele miatt állítja őket bíróság elé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik