Belföld

Két évet kapott a buszsofőrre támadó nő, de nem emlékszik tettére – videón az eset

Két év börtönre és két év közügyektől eltiltásra ítélte gyorsított eljárásban a bíróság azt a közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal vádolt nőt, aki néhány nappal ezelőtt rátámadt a buszsofőrre Érd és Tárnok között – tudta meg a 24.hu.

Az Érdi Járási Ügyészség vádirata szerint a nő és férfi társa pár nappal ezelőtt szállt fel ittasan a Tárnok felé közlekedő buszra Érden. A pár a buszon hangos és trágár veszekedésbe kezdett, amelynek során a nő a többi utast is sértegette. Emiatt a sofőr megállította a buszt és leszállásra szólította fel a veszekedő párt, de ennek csak a férfi tett eleget.

A nő ezután a sofőrfülkéhez lépett, majd trágár káromkodás mellett többször is belerúgott annak ajtajába. Ezután pedig kétszer is megütötte az ülésből felálló sofőrt. Cselekményének csak az vetett véget, hogy a társa visszaszállt a buszra és elrángatta a sofőrtől majd kilökte a járműből. Az egyik utas mobillal rögzítette az esetet.

Nisóczi József Levente, a Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a nő beismerte a tettét, de azt mondta, hogy annyira részeg volt, hogy nem emlékezett rá.

A bíró közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt állította bíróság elé a nőt.

Olvasói sztorik