Belföld

Az apja, a bátyja és a család ismerőse is rendszeresen megerőszakolt egy kislányt

Getty images
Getty images

Az apja, a testvére és a család ismerőse is rendszeresen megerőszakolt egy Fejér vármegyei kislányt. A gyerek még 12 éves sem volt, amikor a család ismerőse először fajtalankodott vele, előfordult, hogy szörnyű tettébe bevonta a szeretőjét is.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint az apa legalább hat alkalommal közösült a 13 éves lányával 2017 nyara és 2018 nyara között. Részben ezzel egyidőben, a bátyja is megerőszakolta háromszor a kislányt 2019 tavaszáig. A gyermek beszámolt a borzalmakról az édesanyjának, aki felelősségre vonta a családtagokat, de semmi mást nem tett.

De a kislány megpróbáltatása már korábban kezdődtek. Még 12 éves sem volt a gyerek, amikor a család ismerőse először  közösült vele. Alkoholt itatott a kislánnyal, aki ettől elbódult, azaz védekezésre képtelen állapotba került.

A férfi 2019 áprilisáig havi rendszerességgel fajtalankodott a kislánnyal. Előfordult olyan alkalom is, hogy abban részt vett a férfi szeretője is. A gyermek reménytelennek érezte a helyzetét, ezért 2019 április 27-én megszökött otthonról. Ezt követően őt és a húgát is, kiemelték a családból. A szörnyűségek következtében a kislány érzelmi, erkölcsi, s pszichés fejlődése is súlyosan sérült.

Mivel az édesanya nem nyújtott érdemi segítséget a kislánynak és nem védte meg őt a családtagokkal szemben, ezért egy külön eljárásban kiskorú veszélyeztetése miatt állították bíróság elé, és felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki vele szemben.

Az apa öt év börtönt és öt év közügyektől eltiltást kapott szexuális visszaélés miatt. A kislány bátyját kilenc év fegyházra és kilenc év közügyektől eltiltásra ítélték szexuális erőszak bűntette és folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt. A család ismerősét 13 év fegyházra ítélték, míg a hasonszőrű szeretője két év börtönt kapott szexuális visszaélés miatt. 

Valamennyiüket végleges hatállyal eltiltották minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel foglalkozhatnának. Az apa szülői felügyeleti jogát két kiskorú lánya vonatkozásában is megszüntették.  Az ítélet ellen az ügyész az apa és a nő vonatkozásában súlyosításért, a testvér, a férfi és a nő, valamint védőik felmentésért fellebbeztek.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a testvér egyik cselekménye súlyosabban minősül, mivel azt is hozzátartozója sérelmére követte el. Az apa nemcsak a jogi, hanem a legalapvetőbb erkölcsi szabályokat is megszegte, a nő pedig hosszú időn keresztül segítséget nyújtott ahhoz a férfinak, hogy a gyermek sérelmére elkövethesse ezeket a bűncselekményeket. Mindezekre figyelemmel az ügyészség büntetésük súlyosítását tartja indokoltnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik