Belföld

Fivérére hagyta örökségét lányai kivégzése előtt az aszódi baltás gyilkos

police.hu
police.hu

Végrendeletet írt lányai megölése előtt a 47 éves L. Tamás, aki tavaly májusban baltával végzett az alvó lányaival Aszódon a láthatás alatt.

Értesüléseink szerint a férfi a Csongrád vármegyében élő fivérét jelölte meg örökösként a halála esetére, és őt jogosította fel arra is, hogy járjon el az ügyeiben abban az esetben, ha cselekvőképtelenné válna. Ennek azért lehet jelentősége a későbbi bírósági eljárás során, mert a férfi mozdonynak rohant és magával is végezni akart a gyermekei brutális megölése után.

L. Tamás és a felesége házassága már hat-hét évvel ezelőtt megromlott. Az asszony két közös gyermekükkel 2018-ban költözött el a férjétől, majd 2019-ben kezdeményezte a házasságuk felbontását. A Gödöllői Járásbíróság tavaly áprilisban felbontotta a házasságot, a gyermekeket pedig az édesanyjuknál helyezte el, azzal, hogy az apa kéthetente találkozhat személyesen a tinédzser lányaival.

Az elkövető a válás kimondása után elhatározta, úgy áll bosszút volt feleségén, hogy végez közös gyermekeikkel, majd öngyilkos lesz. Tavaly május 20-án a két lány megérkezett az elkövető aszódi lakásába a kapcsolattartásra. Ezt megelőzően a férfi már baltát és munkáskesztyűt is vásárolt a tervezett cselekmény elkövetése érdekében.

Végrendeletet és búcsúlevélként felfogható beadványt írt a válást kimondó bíróságnak, és tudomásunk szerint a végrendeletet elküldte a testvérének is. Ebben pedig a fivérére hagyta az örökségét, és őt jogosította fel arra, hogy eljárjon az ügyeiben, ha valami baj érné.

Az ominózus este két külön szobába feküdt le aludni a 14 és 16 éves lánya. A vádirat szerint a férfi megvárta, amíg a gyermekek elalszanak, majd munkáskesztyűt húzott és magához vette a baltát. Ezután egymás után bement az alvó lányokhoz és fejükre illetve felső testükre több ízben is lesújtott az eszközzel.

police.hu

A csapások következtében a lányok olyan súlyos sérüléseket szenvedtek el, hogy pár percen belül meghaltak, azt azonnali orvosi beavatkozás sem hárította volna el. L. Tamás ezután betakarta a holttesteket, megmosakodott, átöltözött, a konyhában pedig elhelyezte a végrendeletét, majd elhagyta a lakást.

Másnap Adácson megpróbált egy tehervonat alá ugorva öngyilkosságot elkövetni, de sikertelenül. Mentőhelikopterrel kórházba vitték és megmentették az életét. L. Tamás a nyomozati szakban azt mondta, hogy nem emlékszik a történtekre, de nagyon sajnálja, mert nem akarta bántani a lányait. Az igazságügyi szakértői vélemény szerint a tette és a vizsgálat időpontjában sem szenvedett kóros elmeállapotban, azaz beszámítható és büntethető.

A Pest Vármegyei Főügyészség tényleges életfogytiglant kért rá előre kitervelten, aljas indokból, részben különös kegyetlenséggel, több ember és egyben védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik