Belföld

Talált egy hangtompítós fegyvert a munkahelye közelében, azt tette vele, amire gondol

Két év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte gyorsított eljárásban a Siófoki Járásbíróság azt a lőfegyverrel és lőszerrel visszaéléssel, orvvadászattal, valamint lopás bűntettével vádolt férfit, aki az illegálisan tartott puskájával, engedély nélkül vadászott Kőröshegy környékén.

A Somogy Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a negyvenes éveiben járó férfi tavaly nyáron egy plédbe és zsákba csomagolt lőfegyvert, a hozzá tartozó hangtompítót, illetve 32 darab lőszert talált a kőröshegyi munkahelyének közelében található folyó partján. Bár fegyvertartási engedéllyel nem rendelkezett, hazavitte a dolgokat.

Nem volt vadászati engedélye sem, de ez sem tántorította el attól, hogy a következő hónapokban kimenjen vadászni a szomszédos erdőbe a hangtompítóval, mint tiltott vadászati eszközzel felszerelt puskával.

Az egyik alkalommal elejtett egy szarvasborjút, melynek húsát elszállította. A károsult vadásztársaság feljelentése alapján azonban a siófoki nyomozók rövid időn belül azonosították és őrizetbe vették az orvvadászt, akit a bíróság le is tartóztatott.

A Siófoki Járásbíróság az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek az azóta is letartóztatásban lévő férfit, és vele szemben halmazati büntetésül 2 év, végrehajtásában 5 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést, illetve pénzbüntetést szabott ki. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a férfi és védője enyhítésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik