Belföld

Videón, ahogy lecsapnak a TEK-esek az ártándi határrendészekre

ugyeszseg.hu / TEK
ugyeszseg.hu / TEK

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség valamennyi gyanúsított esetében személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés elrendelését kérte az ártándi határrendészek balhéja ügyében.

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az esettel kapcsolatban azt közölte, hogy a Biharkeresztes Határrendészeti Kirendeltség állományába tartozó határrendészek rendszeresen korrupciós bűncselekményeket követtek el a szolgálataik során. 17 határrendészt és egy civilt vettek őrizetbe, majd gyanúsítottként hallgatták ki valamennyiüket.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyonvisszaszerzési Hivatala az ügyészség felkérésére több mint 190 millió forint értékben biztosított vagyontárgyakat.  A nyomozással párhuzamosan folytatott vagyonvisszaszerzési eljárás keretében a gyanúsítottaktól hat gépkocsit, egy nagyobb értékű luxus órát, valamint nagy mennyiségű készpénzt és kriptovalutát foglaltak le, továbbá négy ingatlan zár alá vételéről döntöttek.

A 18 gyanúsítottól közel 57 millió forint készpénzt foglaltak le, amelynek felét külföldi devizákban, döntően euróban tartották. Az elkövetők többségének terhére róható minősített hivatali vesztegetés elfogadásának büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

Tizenhat határrendésznek indítványozták a letartóztatását, továbbá a civilnek és egy határrendésznek kérték a bűnügyi felügyeletét. Ezekről a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa dönt pénteken.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik