Belföld

Milliókkal zsarolta megbízóját az anyós halálának meggyorsítását ígérő betegápoló

Három év börtönre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte a Komlói Járásbíróság azt a betegápolóként dolgozó nőt, aki zsarolni próbálta a megbízóját.

A Pécsi Törvényszék tájékoztatása szerint a betegápoló-gondozó végzettségű nőt 2021 szeptemberében bízta meg valaki azzal, hogy segítsen gondoskodni idős, beteg anyósáról. Mivel a sértettnek különös lelki és fizikai terhet jelentett az anyósa gondozása, ezért az ápoló azt hazudta neki, hogy egy ismerőse által készített gyógyszerrel meg tudja gyorsítani az idős asszony halálát.

A szert 2021 októberének közepétől el is kezdték adagolni a sértett anyósának. Az idős asszonyt előbb hasmenés gyötörte, majd ágynak dőlt és az adagolás megkezdése után tíz napon belül – a halál természetes bekövetkeztével – meghalt. Az ápoló a megbízójával folytatott beszélgetéseiről a szer adagolása előtt és alatt is titokban hangfelvételeket készített, majd azzal zsarolta meg őt, hogy ha nem fizet neki hárommillió forintot, akkor nyilvánosságra hozza a hanganyagot.

A sértett a fenyegetés hatására még aznap feljelentést tett a rendőrségen. A Komlói Járásbíróság három év börtönre ítélte a nőt, és végleg eltiltotta a betegápolói, illetve beteggondozói foglalkozástól. A nő a kiszabott szabadságvesztés kétharmada, de legkevesebb három hónap letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője azonban fellebbezett, így a döntés nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik