Belföld

Kubatov a Völner-Schadl-ügyről: Annyi közöm sincs az egészhez, mint a kanalasgémek anyagcserezavaraihoz

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Eszünk ágában sincs elengedni – mondta Kubatov Gábor a Mandinernek adott interjújában arra a kérdésre, látnak-e esélyt a főváros visszahódítására. „Mégiscsak a nemzet fővárosáról van szó. Itt élek, ez az otthonom. Egyébként a múlt évben a tizennégy budapesti időközi választásból tízet sikerült megnyernünk. Olyan körzetekben is el tudtunk hozni önkormányzati képviselői helyet, például Pesterzsébeten, ahol harminc éve nem nyert a jobboldal. Ez véleményem szerint reménykeltő”, fogalmazott.

Azzal kapcsolatban, megvan-e már a jelöltjük az önkormányzati választásra Karácsony Gergely főpolgármesterrel szemben, a Fidesz pártigazgatója úgy fogalmazott:

Jelöltek vannak, kiválasztjuk majd a legjobbat. De egy fontos dolgot hadd jegyezzek meg: elegem van a gesztuspolitikusokból, akik a jobboldalról a baloldalnak próbálnak smúzolni. Vannak néhányan a mi politikai közösségünkben, akik próbálnak kiegyezni a balliberálisokkal. De ennek nincs semmi értelme.

Nemrég Kubatov neve is felbukkant a Völner-Schadl-ügy irataiban, arra a kérdésre, van-e ezzel kapcsolatban félnivalója, a pártigazgató azt felelte, neki biztosan nincsen. „Nekem biztosan nincs. Annyi közöm sincs az egészhez, mint a kanalasgémek anyagcserezavaraihoz. A hatóságok végzik a dolgukat, ki fogják deríteni, hogy mi történt. Mi biztosan nem akadályozzuk a nyomozók munkáját. A törvényeket be kell tartani, a bűnösöket felelősségre kell vonni. Nem olyan bonyolult dolog ez”, fogalmazott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik