A következő élő közvetítés része Gulyás Gergely: Nem üresedik ki a Magyar Orvosi Kamara a kötelező tagság megszüntetésével

Inkább legyen magyarellenes bosszú

Máthé Zoltán / MTI
Máthé Zoltán / MTI

A HVG újságírója visszakérdezett arra, mit értett azon az imént Gulyás, hogy faji alapú bosszú az EU lépése az uniós támogatások felfüggesztése a magyar egyetemeknek. A miniszter erre némi magyarázkodás után azt mondta, hogy inkább maradjunk annál, hogy ez egy magyarellenes bosszú.

Ezt követően Orbán Viktor gázerőművek építésére vonatkozó bejelentéséről kérdezett, ezzel kapcsolatban Gulyás azt mondta, akkor fog tudni válaszolni, ha lesz kormányzati előterjesztés.

A kitettségünk gázban óriási, 90 százalékos, áramnál 30 százalék, amit importálunk, ezért terelünk mindenkit az áram felé. De ez nem változtat azon, hogy egy gázerőmű igenis megérné ipari parkok mellett.

A fideszes delegáció svédországi és finnországi látogatása kapcsán az újságíró arról érdeklődött, miért voltak ott EP-képviselők is, Gulyás elárulta, ő javasolta ezt. Azzal kapcsolatban, miért kötik össze az uniós és NATO-t érintő vitákat, a miniszter azt mondta, hogy szerinte ezek összeköthetők.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik