Belföld

Megvan Ferenc pápa részletes budapesti programja – íme, a lista!

MTI/AP/Andrew Medichini
MTI/AP/Andrew Medichini

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia részletesen közölte Ferenc pápa április végi látogatásának programpontjait. A pápa április 28-án érkezik Budapestre, és két napot tölt a magyar fővárosban.

Íme a látogatás programpontjai.

Péntek

  • Április 28-án, pénteken délelőtt, érkezése után a pápa államfői minőségében a Sándor-palotában először Novák Katalin, köztársasági elnökkel, majd Orbán Viktor miniszterelnökkel találkozik.
  • Péntek délután 17 órakor az egyházfő a budapesti Szent István-bazilikában püspökökkel, papokkal, diakónusokkal, szerzetesekkel, papnövendékkel és lelkipásztori munkatársakkal találkozik. A bazilikába csak belépővel lehet majd bemenni, a bazilika előtti térre azonban a katekétákat, hitoktatókat és minden érdeklődőt várnak, ott a találkozót a tervek szerint kivetítőn is követni lehet majd.

Szombat

  • Szombaton, április 29-én Ferenc pápa magánlátogatást tesz az 1982-ben Fehér Anna nővér által alapított Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthonában.
  • Ezt követően az egyházfő a budapesti Rózsák terén található Szent Erzsébet-templomban az MKPK, valamint katolikus karitatív és szociális szervezetek szervezésében szegényekkel és menekültekkel találkozik.
  • Szombat délután ifjúsági találkozót tartanak a Papp László Sportarénában, ennek csúcspontja a pápa látogatása lesz fél 5-kor. A találkozóra katolikus középiskolásokat, egyetemistákat várnak, akiknek a jelentkezését és részvételét az egyházmegyék koordinálják majd.
  • Szombat este a pápa az Apostoli Nunciatúra épületében a Jézus Társasága tagjaival, azaz jezsuita szerzetesekkel találkozik.

Vasárnap

  • Vasárnap, április 30-án, vasárnap fél 10-kor Ferenc pápa szentmisét tart a Kossuth téren.
  • Vasárnap délután, elutazása előtt a pápa a Pázmány Péter Katolikus Egyetemre látogat Ferenc pápa, ahol az információs technológiai és bionikai kar épületében az évforduló alkalmából az egyetem képviselőivel találkozik, de jelen lesznek az egri és a szegedi katolikus fenntartású egyetemek vezetői és a katolikus főiskolák rektorai is.

(via napi.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik