Belföld

Csőbombával fenyegetőzött, kiderült, 22 éve ő akart megölni egy nőt Kecskeméten

police.hu
police.hu

Még 22 évvel ezelőtt indult nyomozás a Bács-Kiskun megyei rendőrségen, mert kis híján megöltek egy 27 éves nőt Kecskeméten, a Halasi úton lévő egyik társasháznál.

Az asszony csak a szerencsének és annak köszönheti az életét, hogy két férfi meghallotta a segélykiáltásait, és a segítségére sietett. A nyomozók ugyan megtalálták a kést, de az erőfeszítéseik ellenére sem találták meg a támadót.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az életellenes ügyekkel foglalkozó rendőrök időről időre elővették a rejtélyes eset dossziéját, és a jegyzőkönyvek, jelentések sorai között kerestek választ arra a kérdésre, hogy ki lehet a késelő.

A fordulatot egy 2016 őszén történt eset hozta meg. Egy nyilvános telefonfülkéből tett bejelentést valaki, hogy az egyik közintézményt csőbombával fogja felrobbantani. A rendőrök az épületet alaposan átkutatták, de bombát nem találtak, és a katasztrófa nem is következett be szerencsére.

police.hu

A közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt elrendelt nyomozás során minden lehetséges nyomot, információt begyűjtöttek, amely a fenyegetéssel összefügghetett. A technikai fejlődés eredményeként aztán a nyomok összehasonlítása meglepő eredményre vezetett: a késelés helyszínén talált anyagmaradványok ugyanis arra engedtek következtetni, hogy a robbantással fenyegetőző ismeretlen és az emberölési kísérlet elkövetője ugyanaz a személy lehet.

A nyomozók végül tavaly január közepén elfogták és őrizetbe vették az emberölés bűntett kísérletével és a közveszéllyel fenyegetés bűntett kísérletével megalapozottan gyanúsítható K. István kecskeméti lakost.

A jelenleg is letartóztatásban lévő férfi ügyében a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai befejezték a nyomozást. Álláspontjuk szerint miden olyan bizonyítékot összegyűjtöttek, amelyek alapján megtörténhet a vádemelés, így az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik