Belföld

24 millióért szerzett 40 milliós ingatlant egy árverésen Schadl György sofőrje

A valós piaci árnál jóval olcsóbban vett meg egy érdi ingatlant Schadl György sofőrje – írja az Rtl.hu. A férfi vallomása szerint a 40,5 millió forintos ár helyett neki összesen csak 24,5 millió forintot kellett fizetnie.

A sofőr – akit fő ügyben ettől teljesen függetlenül azzal vádolnak, hogy ő vitte a korrupt pénzeket a végrehajtók és Schadl között – vallomása szerint az ingatlant „nem kizárhatóan” Schadl ajánlotta a figyelmébe. A feladata az volt, hogy megvásárolja a követeléskezelőtől azokat a banki tartozásokat, amelyek erre az ingatlanra vonatkoztak, valamint hogy befizessen egy összeget azért, hogy részt vehessen az árverésen.

Ezért a két tételért az rtl.hu birtokába került vallomása szerint összesen 24,5 millió forintot fizetett, a pénzt pedig Schadl György adta neki kölcsön.A törvény egyébként azt is tiltja, hogy a végrehajtói iroda alkalmazottja (például a kamara elnökének sofőrje) részt vegyen az árverésen.

Ennek ellenére 2021 elején a sofőr nyert 40,5 millió forintos ajánlattal, azonban a vételárba beszámították a korábban említett 24,5 millió forintot, valamint a megvásárolt hitel kamatait is, így a piaci értékénél 16 millió forinttal kevesebbért szerezte meg az ingatlant.

A sofőr ezt követően nem tartotta meg a házat (bár vallomásában azt állította, hanem az épület rossz állaga miatt néhány hónappal később, némi felújítás után már túl is adott rajta. Azt mondta, 1,5 milliót kapott Schadltől a renoválásra, majd 41,5 millióért értékesítette a házat. Tehát összességében 15,5 millió forintot keresett az ügyeskedéssel, ám ebből a férfi vallomása szerint 8,9 milliót vissza kellett osztani Schadlnak.

Kapcsolódó
Trócsányi László neve is felbukkan Schadl György bizalmasának naplójában
A volt igazságügyi miniszter reagált arra, hogy több vádlott is beidéztetné őt a bíróság elé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik