Belföld

Reagált a kormány a műkorcsolyázók balhéira

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
A sportért is felelős honvédelmi miniszter rövid választ adott Vadai Ágnesnek.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf közölte, hogy a magyar kormány számára a gyermekbántalmazás minden formája tűrhetetlen és elfogadhatatlan. A külföldi sportolók honosításának ügye sportszakmai kérdés. Vadai Ágnes azt követően kérdezte a minisztert, hogy lapunkban megjelent a „Forrnak az indulatok műkorcsolyában: Sebestyén Júliát és a szakmai vezetőket is bepanaszolták szülők” című cikk.

Két szülő levélben fordult a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetséghez és annak elnökéhez, Kósa Lajoshoz, hogy panaszt tegyen a szakági sportigazgató, a szövetségi kapitány, illetve utolsó Európa-bajnokunk, Sebestyén Júlia klubvezető ellen.

Valóban testi fenyítés és magyarellenesség van a magyar műkorcsolya ágazatnál?

A DK politikusa ezzel a kérdéssel fordult a miniszterhez.

A „testi fenyítéssel” Vadai Ágnes arra utalt, hogy sérelmezték Sebestyén Júlia edzői módszereit, ő azonban portálunknak visszautasította a gyermekbántalmazás vádját. A „magyarellenesség” azért került be a kérdésbe, mert a januári, finnországi műkorcsolya Európa-bajnokságra benevezett hat versenyző közül csak egy volt született magyar – egy Ukrajnában, négy pedig Oroszországban látta meg a napvilágot, utóbbiak jelenleg is orosz állampolgárok.

Kapcsolódó
Forrnak az indulatok műkorcsolyában: Sebestyén Júliát és a szakmai vezetőket is bepanaszolták szülők
Két szülő is levélben fordult a szövetség vezetőihez, hogy panaszt tegyen a szakági sportigazgató, Gurgen Vardanjan, a szövetségi kapitány, Jeranjak Ipakjan, valamint Magyarország utolsó Európa-bajnoka, a jelenleg klubot vezető Sebestyén Júlia ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik