Belföld

Meg akarta ölni a nagyanyját egy nő, mert nem kapott cigarettára pénzt

Letartóztatta a Székesfehérvári Járásbíróság  azt a nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy meg akarta ölni hétvégén a nagymamáját egy Fejér megyei településen.

A Fejér Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a gyanúsított együtt élt a 78 éves nagyanyjával és rendszeresek voltak közöttük a viták az unoka életmódja és anyagi problémái miatt. A nő nem járt dolgozni, és a nagyanyja pénzéből tartotta fenn magát.

Hétvégén is összeveszett a nagyanyjával, mivel nem adott neki pénzt cigarettára. A gyanúsított végül vásárolt magának dohányárut, azonban amikor hazaérkezett, bezárta a ház ajtaját és eltette a kulcsot. A konyhában magához vett egy kést és a nagyanyja megölésére irányuló kijelentéssel bántalmazni kezdte a járóbottal közlekedő asszonyt.

Fejbe vágta, majd a kezében lévő kés nyelével ütötte a karját, a kés élével pedig szúró-vágó mozdulatokat tett a mellkasa irányába, amelyet az asszony az alkarjával próbált elhárítani. Az asszony segélykiáltásait meghallotta a szomszéd és értesítette a rendőröket. Az asszony a rendőrség kiérkezéséig bezárkózott a ház pincéjébe.

Az emberölési kísérlettel gyanúsított nő már korábban is bántalmazta a nagymamáját, súlyos testi sértés kísérlete miatt már vádat is emeltek ellene. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett a főügyészség indítványával és letartóztatta a nőt, végrehajtási helyéül pedig az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki. A bíróság döntése fellebbezés hiányában végleges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik