Belföld

Hétszáz embert húzott le a neten egy budapesti pár, egyikük kórházba került és meghalt

Közel hétszáz embert vert át egy 35 éves budapesti nő a 42 éves párjával. Az Ózdi Rendőrkapitányság Putnoki Rendőrőrse üzletszerűen elkövetett csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben.

Értesüléseink szerint a nő az eljárás közben betegség miatt kórházba került, és meghalt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a pár közel két évig árult különböző termékeket egy online piactéren. A többi közt horgászfelszerelést, klímát, kávéfőzőt és elektronikai eszközöket hirdettek eladásra.

A majd’ 700 vevő előre utalta a pénzt, esetenként akár 30 ezer forintot, a termékeket azonban nem kapták meg, az eladók pedig elérhetetlenné váltak. A csalók közel hatmillió forinttal károsították meg az áldozataikat. A pár nem rendelkezett munkahellyel és legális jövedelemmel sem, így a megélhetésükre költötték a pénzt.

A rendőrség kezdeményezte a pár letartóztatását, amit a bíróság el is rendelt. Az eljárás közben azonban meghalt a nő, így már csak a férfit tudják majd felelősségre vonni.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a figyelmet, hogy senki ne váljon áldozattá a világhálón.

  • Vásárlás előtt érdemes mindig tájékozódni az eladóról, webáruházról, ellenőrizni és vigyázni, hogy csak a legszükségesebb adatainkat adjuk meg (név, postacím, esetleg telefonszám) vásárláskor!
  • Ne menjünk fejjel az enternek, ha valami túl olcsó, az túl szép, hogy igaz legyen!
  • Soha, sehol, senkinek ne utald előre a pénzedet!
  • A hozzátartozók figyelmeztessék idősebb rokonukat, ismerősüket, hogy az internetes vásárlásnál is legyenek óvatosak, kérjenek tanácsot egy-egy tervezett tranzakció előtt!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik