Belföld

Magyar Jelen: menesztették a Magyarságkutató Intézet főigazgatóját

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A Magyar Jelen információi szerint a kedvenc terepén visszatérő Kásler Miklós bizalma megingott a Magyarságkutató Intézet főigazgatójában, ami végül Horváth-Lugossy Gábor állásába került.

A lap  szerint nem hirtelen felbukkanó problémáról van szó, a hatalmi harcok már tavaly novemberben megkezdődtek, amikor Kásler tiszteletbeli elnökként visszatért az általa alapított szervezethez. Érkezése után Kásler közvetlenül belelátott Magyarságkutató ügyeibe és a hírek szerint olyan visszásságokat fedezett fel, amikre a főigazgató nem tudott magyarázatot adni.

Tavaly decemberben egy értekezleten Kásler arról beszélt az intézet vezető munkatársainak, hogy megingott a bizalma Horváth-Lugossyban, mire a főigazgató az egykori miniszter ellen próbálta hangolni az intézet kutatóit. Az ügy végül Csák János kulturális és innovációs miniszter elé került, aki Káslernek adott igazat.

A lap szerint a Horváth-Lugossy menesztéséről szóló döntés már megszületett, amit a főigazgatóval is közöltek a múlt héten. Hogy ki lesz az utódja, azt csak találgatni lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik