Belföld

A DK levelet ír az Európai Bizottságnak, hogy megmentse a „végveszélybe került” uniós pénzeket

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Az uniós pénzek megmentésének érdekében Rónai Sándor, a DK Európai Parlamenti képviselője, árnyék-külügyminisztere levelet ír az Európai Bizottságnak – olvasható a párt közleményében. A politikus szerint még távolabb került Magyarország az uniós pénzektől az Orbán-kormány miatt, miután szakmai egyeztetés nélkül vágta vissza a Magyar Orvosi Kamara jogköreit.

Mint ismert, a hét elején egy nap alatt fogadták el, majd egy napra rá ki is hirdették az egészségügyben működő szakmai kamarákról szóló törvény módosítását, amellyel a kormány gyakorlatilag megfosztotta jogköreitől a Magyar Orvosi Kamarát. A kabinet ezzel egy meghatározó ágazati szervezetet szorított sarokba, amelynek képviselői semmilyen előzetes értesítést nem kaptak a készülő törvényjavaslatról.

Az Árnyékkormány szerint Orbán Viktor megszegte az Európai Uniónak adott szavát, ezzel pedig végveszélybe kerültek a Magyarországnak járó uniós pénzek. Orbán Viktor hazudott az Európai Uniónak, mert az ígéretei ellenére a magyar parlamenten pár nap alatt átpréselte a Magyar Orvosi Kamarát bedaráló bosszútörvényét

– fogalmaz Rónai.

Az Országgyűlés tavaly októberben fogadta el az új,  „az Európai Bizottsággal való megegyezés érdekében” címzéssel ismertté vált jogalkotási törvényt, amelyben a kabinet vállalta, hogy az általa kezdeményezett és kihirdetett jogszabályok 90 százalékát társadalmi egyeztetés után fogadják el.

Kapcsolódó
Tovább késhet az EU-pénzek kifizetése az orvoskamara megtámadása miatt
Folyamatosan elhalaszthatják azt az időpontot, amikor a közösségi kalapból nagyobb összegekhez juthat Magyarország.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik