Belföld

Elmondta a babáját titokban vécében megszülő, s fészerbe dobó csemői nő, miért végzett a kisfiával

police.hu
police.hu

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a fiatal több gyermekes csemői nővel szemben, akit azzal gyanúsítanak, hogy titokban megszülte kisfiát, majd kidobta a fészerbe A nő korábban vetélést hazudott, de később a kórházban mindent bevallott.

A borzalmas eset tavaly február közepén történt egy csemői tanyán. Hajnalban mentek ki a mentők háromgyermekes nőhöz vetélés miatt, majd kórházba vitték. Miután elcsendesedett a ház, a nagymama nekilátott a takarításnak. Amikor végzett a lakásban, a fészer felé indult, mert ott is látott vérszennyeződést. Ott szembesült a szörnyű  látvánnyal: egy lavór alatt feküdt egy élettelen újszülött.

police.hu

A helyszínt ellepték a rendőrök, járőrök, nyomozók, technikusok, miközben a kórházból, ahová a nőt vitték érkezett a tájékoztatás, hogy nem elvetélt, hanem szült. A címre kért újabb mentő egység és a rendőrök megpróbálták a lehetetlent, de a csecsemőt nem sikerült újraéleszteniük.

Akkor már legalább egy órája halott lehetett. Az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint a jól fejlett, érett, körülbelül  7-8 hónapos terhességnek megfelelő korú kisfiú életképes volt, és élve született. Halálát idegenkezűség, az elhanyagolás, a magára hagyás és a kihűlés okozta.

– írta közleményében a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A kórházi ágyában fekvő asszony nem látta tovább értelmét a további hazudozásnak, és végül bevallotta a nyomozóknak, hogy amíg a családtagjai aludtak, titokban megszülte gyermekét, plédbe csavarta, majd kivitte a fészerbe és a sorsára hagyta, mert nem akart negyedik utódot.

Tudta, hogy babát vár, bár előző, harmadik gyermekével való várandóssága nem tűnt fel neki. Arra nem tudott magyarázattal szolgálni, hogy a WC-ben megszült kisfiát miért vitte ki a fészerbe és hagyta magára.

police.hu

Az anyát az eljárás során igazságügyi elmeorvos-, és pszichológus szakértő vizsgálta. Véleményük szerint az elkövetéskor nem szenvedett kóros elmeállapotban. Nagy valószínűséggel a terhessége miatt érzett tehetetlenség motiválta a tettét.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a 28 éves asszony ellen a tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, és vádemelési javaslattal továbbította az ügyészség felé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik