Belföld

Taxizni akart a mentőautóval, majd őrjöngött és lefeküdt az útra

Taxizni akart a mentőautóval egy 27 éves férfi Bekecsen, majd miután nem vitték el sehova, balhézni kezdett és lefeküdt az útra. A Szerencsi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt állítja bíróság elé.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint az elkövető ittasan odament egy kereszteződésben parkoló betegszállító járműhöz. Kötekedett a vezető ülésben tartózkodó szolgálati feladatát ellátó sértettel, és azt mondta neki, „mentős, vigyél el engem valahová”.

A mentős közölte, hogy sehová nem fogja vinni, mert ez nem taxi szolgálat, és kérte, hogy álljon hátrébb az autótól. A férfi erre megfogta az ajtót és rázni kezdte, miközben trágár módon szidalmazta a mentőst.

A mentős kiszállt és arrébb tolta a férfit, aki lefeküdt az útra, és azt kiabálta, hogy gyomorszájon vágta a sértett, és tovább szitkozódott. Ezután felállt, odament a mentőautóhoz és hozzávágott egy üdítős üveget a mentőshöz.

A mentős értesítette a rendőrséget, erre az elkövető megpróbálta őt fellökni. Az ittas támadó a kiérkezett rendőrök jelenlétében is tovább szidalmazta a mentőst, bántalmazni akarta, odarohant hozzá, ezért a rendőrök csak testi kényszer alkalmazásával tudták megfékezni. A mentős nem sérült meg a balhé során. Az ügyészség letöltendő börtönt kért a közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal vádolt férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik