Belföld

Minden ok nélkül véresre vertek és fejbe rugdostak egy külföldi férfit Kelenföldön – videó

Gyorsított eljárásban állította bíróság elé a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség azt a többszörösen büntetett előéletű 40 éves férfit és 47 éves társát, akik pár héttel ezelőtt minden ok nélkül véresre vertek egy ukráni férfit a Kelenföldi pályaudvar metró aluljárójában.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy a két férfi azzal magyarázta a tettét, hogy részegek voltak, a részletekre azonban egyikük sem emlékezett.

A vádirat szerint a férfiak ittasan, minden előzmény nélkül odamentek egy padon ülő külföldi férfihoz, és rászóltak, hogy menjen el onnan. A férfi eleget tett a felszólításnak, és távolabb ment. A férfiak azonban utána mentek, utolérték, az egyikük hátulról megragadta a nyakát és a földre rántotta, majd a földre került embert ököllel többször is arcon vágta.

Ezután a társa is bekapcsolódott a bántalmazásba, és ő is ököllel arcon ütötte a földön térdelő áldozatot, miközben a másik támadó fejbe rúgta a férfit.

A vádlottak ezután kissé eltávolodtak, de pár másodperc múlva ismét visszatértek és mindketten fejbe rúgták az erősen vérző és még mindig földön térdelő férfit, aki súlyos orr- és arcsérüléseket szenvedett a bántalmazás során.

A Budai Központi Kerületi Bíróság egyetértett az ügyészséggel és 3 év 6 hónap fegyházra ítélte a többszörös visszaeső 40 éves férfit súlyos testi sértés bűntette miatt, míg a társa 1 év 10 hónap börtönt kapott. A bíróság ügyészi indítványra elrendelte a vádlottak letartóztatását is, a másodfokú eljárás befejezéséig. Az ítélet nem jogerős, mert a terheltek és védőik enyhítésért fellebbeztek.

Olvasói sztorik