Belföld

Lecsaptak egy nyolcfős drogbandára Szegeden, 50 kiló kábítószer került elő

police.hu
police.hu

Lecsaptak egy nyolcfős drogbandára Szegeden. Összesen tizenkét helyszínen tartottak kutatásokat a nagyszabású összehangolt akció során, és több mint 50 kiló kábítószert foglaltak le a nyomozók. Az őrizetbe vett nyolc gyanúsítottat letartóztatta a bíróság..

Többségében szegedi lakcímeket vizsgáltak át a rendőrök, de egy Bács-Kiskun vármegyei lakásban is volt házkutatás. A hajnali rajtaütés során összesen több mint 50 kilogramm kábítószer került elő a nyolc férfi lakásaiból. A hagyományosnak számított kábítószerek – mint a kannabisznövény, a kokain és az amfetamin – mellett, a nyomozók találtak különböző gyanta- és olajszerű anyagokat is, amik a kannabiszfeldolgozás egyéb végtermékei.

police.hu

Ezen kívül lefoglaltak még csomagolóanyagokat, porciózáshoz használatos mérlegeket és hőhegesztő eszközöket is. Az akcióval a KR NNI szegedi egysége összesen több mint 41 ezer kábítószer piacra kerülését akadályozta meg, aminek feketepiaci értéke legkevesebb 143 millió forint.

police.hu

Vagyonvisszaszerzés keretében a nyolc férfitől a KR NNI lefoglalt 10 és fél millió forint készpénzt, nagy értékű karórákat, két autót, valamint több millió forint értékű kriptovalutát is. A bűnbanda tagjainak mindegyike szegedi lakos, a legfiatalabb 22, míg a legidősebb 48 éves.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik