Belföld

Jogerősen is 12 évet kaphat a 81 éves magatehetetlen férjét felmosónyéllel agyonverő nárai nő

Jogerősen is 12 évet kaphat az a 74 éves asszony, aki másfél évvel ezelőtt felmosónyéllel verte agyon a beteges 81 éves férjét Náraiban. A Győri Fellebbviteli Főügyészség ugyanis arra tett indítványt, hogy a táblabíróság hagyja helyben az asszony büntetését.

Az idős pár 1983 óta élt házasságban A férfi 2021 májusára a betegségei és balesete miatt mozgásképtelenné vált, és már nem is lehetett vele kommunikálni. A többféle megbetegedésben szenvedő nő ápolta a férjét, ami azonban egyre nagyobb megterhelést jelentett számára, ezért lakókörnyezetük elhanyagolt, a férfi pedig ápolatlan volt.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint az ittas asszony az egyik júliusi éjszaka felmosónyéllel és egy bottal esett az ellenállásra képtelen férjének, s legalább fél órán keresztül, közepes és nagy erővel, 32 alkalommal ütötte meg a férje fejét, felsőtestét.

A férfi a helyszínen meghalt. Halálának oka a bántalmazás következtében kialakult, kiterjedt bevérzések miatti traumás és vérzéses sokk volt. A Szombathelyi Törvényszék 12 év fegyházra ítélte a nőt különös egyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a nő és a védője felmentésért fellebbeztek.  A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a kiszabott büntetés kellően szigorú, s az enyhítése nem indokolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik