Belföld

Tényleges életfogytiglant kértek az érdi férfire, aki fojtogatta, majd Dunába dobta az ájult kollégáját

Előre kitervelt emberölés miatt állítja bíróság elé a Fővárosi Főügyészség azt a 35 éves P. Attilát, aki 2021 decemberében egy Duna-parti területre csalta a kollégáját, majd egy övvel addig szorította a nyakát, amíg az eszméletét vesztette. Ezután elvette tőle az értékeit, majd a folyóba gurította a még életben lévő, ájult férfit, aki fulladás miatt életét vesztette.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint az érdi férfi egy hónappal a gyilkosság előtt ismerkedett meg a későbbi áldozatával, akivel egy munkahelyen dolgozott. A két férfi között jó munkakapcsolat alakult ki, és munkahelyen kívül is rendszeresen találkoztak. A vádlott azonban kihasználta a munkatársát, többször kért tőle kölcsön, és arról is tudott, hogy a férfi pénzt örökölt, illetve éppen költözést tervez.

P. Attila még karácsony előtt megbeszélte a kollégájával, hogy az ünnepet követően is találkoznak. De már a találkozó előtt elhatározta, hogy a pénzének és egyéb értékeinek megszerzése érdekében megöli a munkatársát, és kitervelte az elkövetés főbb mozzanatait is.

Mihádák Zoltán / MTI

Ennek megfelelően már előre eltervezte, hogy a férfit szállásszerzés ürügyén a XXII. kerületben, egy Duna-parthoz közeli, elhagyatott helyre csalja, ahol megöli és elveszi az értékeit, a holttestét pedig a Dunába rejti.

Az előzetesen megbeszélt találkozóra december 27-én a késő esti órákban került sor. A két férfi először egy újbudai bankfiókhoz ment, ahol a sértett több mint 140 ezer forintot vett fel az ATM automatából. P. Attila ezután azt mondta a kollégájának, hogy tud neki szállást szerezni egy szállóban, majd buszra szálltak, amivel a XXII. kerületbe utaztak.

Mihádák Zoltán / MTI

A buszról leszállva, a férfi egy elhagyatott, kivilágítatlan területre csalta a kollégáját, ahol rátámadt és a nadrágszíját a nyaka köré tekerve addig szorította, amíg az az eszméletét nem vesztette. Ezután elvette tőle a telefonját, laptopját és a nála lévő több mint 140 ezer forintot, majd az eszméletlen férfit a Duna-partra húzta és a folyóba gurította. Az áldozat halála fulladás miatt következett be.

P. Attila beismerte a bűnösségét az elfogása után, a tettét pedig hirtelen felindulással és az áldozat állítólagos szexuális közeledésével indokolta. De nem csak emiatt kell felelnie most a bíróságon, hanem azért is mert a kifosztott korábban egy padon alvó férfit a Móricz Zsigmond körtéren.

Érdekesség vele kapcsolatban, hogy már nem először ölt. Korábban már elítélték egyszer emberölésért. Az ügyészség tényleges életfogytiglant kért rá előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik