Belföld

Polt Péter szolgálati autója a buszsávban parkolt

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI
A legfőbb ügyész egy boltba ugrott be. Két kék villogós autó várta.

A hvg.hu fotósa szúrta ki, hogy kedden a legfőbb ügyészre váró autók parkoltak a buszsávban a rendkívül forgalmas Bajcsy-Zsilinszky úton. Míg Polt Péter betért egy térképboltba, a két kék villogós kocsit kellett kerülgetniük a buszsávot használni próbáló járműveknek. Mikor a legfőbb ügyész kijött a boltból, elhajtottak.

Megkérdezték, hivatalos ügyben járt-e a boltban Polt Péter, de a Legfőbb Ügyészség erre nem reagált, a két  autóról viszont azt írták, hogy azok nem ügyészségi gépjárművek voltak, majd hozzátették, azt – ami egyébként évek óta ismert –, hogy a legfőbb ügyész személyi védelméért, így a szállításáért is a Terrorelhárítási Központ (TEK) a felelős.

A portál idézi a KRESZ 40. § (5) n) passzusát, amely szerint tilos megállni az autóbusz forgalmi sávban. Kivételt képez a kijelölt megállóhelyen tartózkodó autóbusz (trolibusz), villamos, az utasok ki-, beszállásának idejére személyszállító taxi, betegszállító gépjármű, továbbá 20 és 6 óra között a kommunális szemét szállítására szolgáló jármű.

Korábban a teljes kormánysajtó megírta, amikor Karácsony Gergely autója a buszsávban közlekedett, amiért számon is kérte a sofőrt, de jelezte, reméli, hasonló éberséggel figyelik a kormánypárti politikusok közlekedését is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik