Belföld
Az első határvadász-állomány eskütétele Budapesten

Védelmet kap Orbán és Polt családjai is

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2017. 06. 29. 13:12

Az Orbán Viktor által jegyzett rendelet szerint már nemcsak őt és a legfőbb ügyészt, hanem rokonaikat is védhetik a terrorelhárítók.

Július elsejétől nem csak a miniszterelnököt és a legfőbb ügyészt, hanem hozzátartozóikat is védheti a Terrorelhárítási Központ (TEK). Az erről szóló rendeletet a kormányfő jegyzi.

Júliustól a miniszterelnök és a legfőbb ügyész állandó személyvédelme mellett a TEK biztosítja a velük közös háztartásban élő házas- vagy élettárs és gyermek személyvédelmét, ha erre alapos ok van. Arról, hogy a kormányfő és a legfőbb ügyész védelmekor milyen intézkedés indokolt a TEK, hozzátartozóknál pedig a belügyminiszter dönt.

A jövőben – alapos indok esetén – a Készenléti Rendőrség is kiterjesztheti a védett személyek védelmét a velük közös háztartásban élő házas- vagy élettársra és gyermekeire. Ez érvényes az államfőre is. A rendelet melléklete kijelöli a védett személyek gyógyintézeti ellátására kijelölhető intézményeket (65 kórház szerepel a felsorolásban.)

Orbán elleni merénylet - ölni akartak
Emberölés előkészületével gyanúsították meg a szélsőséges nézeteket valló M. Pétert, aki mindent tagad.
Rendőri és katonai mesterlövő világkupa Budapesten
Orbánt kimenekítették a TEK-esek a merénylet elől
A terrorelhárítók mentő művelete már azelőtt megtörtént, hogy a két férfi elindult volna végrehajtani tervét, csak ezután csaptak le a szélsőséges párosra.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.