Belföld

Két hónappal meghosszabbították H. Zoltán divattervező letartóztatását

Továbbra is rács mögött marad H. Zoltán divattervező, akit október 21-én fogtak el egy másik férfival együtt a rendőrök drogkereskedelem gyanúja miatt.

Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője ugyanis az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyben eljáró nyomozási bíró elutasította a bűnügyi felügyeleti iránti kérelmeket, és április 23-ig meghosszabbította az október 23-án letartóztatott férfi letartóztatását.

A divattervezőre és a másik férfire október 21-én csaptak le a nyomozók. Egyiküknél összesen körülbelül 100 gramm marihuánát és 16 gramm kokaingyanús port, a másik férfinál pedig körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint 1 gramm port, az elsődleges adatok szerint kokaint találtak. Jelenleg mindkét gyanúsított letartóztatásban van, és az ügyészség arra tett indítványt, hogy a másik terhelt kényszerintézkedését is hosszabbítsák meg.

A divattervező  a drogfogyasztást elismerte, a kábítószerrel való kereskedést azonban tagadta az elfogását követő kihallgatása során. A kábítószer-kereskedelem büntetési tétele ennél a mennyiségnél kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik