Belföld

Megszületett az ítélet a csatári kocsmai tragédia ügyében

Három év börtönre és három év közügyektől eltiltásra ítélte a Zalaegerszegi Törvényszék azt a férfit, aki egy vita hevében úgy megütötte és meglökte az ismerősét a csatári kocsmában, hogy az leesett a lépcsőn, és pár nap múlva belehalt a fejsérüléseibe.

A Zalaegerszegi Törvényszék tájékoztatása szerint a férfi 2021 december 17-én az esti órákban ismerőseivel egy csatári kocsmában italozott, ahol az ittas állapotban lévő ismerőse  hangoskodott, kellemetlenül viselkedett és zavarta a helyiségben lévőket. A férfi odament az egyik asztaltársasághoz és az ott ülő falubelijét barátságukra hivatkozva ölelgetni kezdte.

A férfi elzavarta, amire a későbbi áldozat megpróbálta megütni, de válaszul a férfi visszaütött. Mielőtt komolyabban összeverekedhettek volna, a kocsmában lévők szétválasztották őket. Ezt követően a sértett a presszó pinceajtajának közelében lévő, négy – kőlapokkal fedett – lépcsőfokból álló lépcsősor tetején megállt és tovább hangoskodott.

Erre a vádlott felállt az asztalától, lendületesen felé indult, majd felszólította, hogy nyugodjon le, menjen haza, majd megütötte. Ennek hatására ismerőse a lépcső tetejéről hanyatt esett, a feje a padlóhoz csapódott és elvesztette az eszméletét. A kiérkező mentők koponyatöréssel és egyéb sérülésekkel kórházba szállították, ahol megműtötték, de hat nap múlva életét vesztette.

A Zalaegerszegi Törvényszék halált okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a terheltet. A bíróság a büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként értékelte a férfi büntetlen előéletét, kifogástalan életvitelét, míg kisebb nyomatékkal vette figyelembe az ittas állapotban történő elkövetést.

Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, míg a férfi és a védője elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbeztek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik