Belföld

Kalapáccsal támadtak egy gyermekeivel bölcsibe tartó apára Kecskeméten

police.hu
police.hu

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság, rongálás, könnyű testi sértés és közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt vettek őrizetbe a nyomozók egy 20 éves férfit Kecskeméten.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy kecskeméti apuka bölcsődébe és iskolába vitte a gyermekeit kocsival, amikor észrevette, hogy egy ember kalapáccsal püföli egy ház ablakát.

Az apuka megállt és megkérte az ismeretlent, hogy fejezze be a rongálást. Ám a felszólított fiatal ettől csak még dühösebb lett és agresszívan megindult a férfi felé, aki úgy döntött, jobb lesz, ha mielőbb kereket old. Beszállt a kocsiba és gázt adott, csakhogy az idegen gyorsabb volt, majd amikor utolérte, rávágott egyet az autó szélvédőjére a kezében lévő kalapáccsal.

police.hu

Az ablaküveg meg is repedt, amit nem hagyott szó nélkül a tulajdonosa, megállt és felelősségre vonta a károkozót. Ettől azonban csak még agresszívabbá vált a férfi és kalapáccsal támadt az apára, aki habár még időben el tudott lépni, így is megsérült a válla. A bátor édesapának szerencsére volt annyi lélekjelenléte, hogy elvegye a kalapácsot a férfitól, és értesítse a rendőröket.

A kecskeméti járőrök pillanatok alatt kiértek a helyszínre és előállították a támadót. A 20 éves kecskeméti férfit őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki felfegyverkezve elkövetett garázdaság, rongálás, könnyű testi sértés és közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt.

A férfi beismerő vallomást tett és arról is beszámolt, hogy azért kalapálta kora reggel az egyébként idős szomszédjának az ablakát, mert zokon vette, hogy nem szokott köszönni neki az asszony. Sőt, az előző napon már a virágait is kitépte, csakhogy ez nem volt számára elégtétel. A rendőrök kezdeményezik a garázda férfi letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik