Belföld

Letöltendőt kértek a sofőrre, aki szándékosan elütött egy biciklis futárt a bulinegyedben

police.hu
police.hu

Vádat emelt a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség azzal a 28 éves férfival szemben, aki 2021 októberében szándékosan elütött egy biciklis futárt a belvárosban egy közlekedési affér során.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint az autós a VII. kerületben keveredett közlekedési konfliktusba a biciklis futárral. Ezt követően a sofőr szabálytalanul, forgalommal szemben behajtott egy egyirányú utcába, ahol azonban egy szemből, szabályosan érkező taxi miatt meg kellett állnia.

Ekkor érte utol a kerékpáros, aki az ablakhoz hajolva, kérdőre vonta őt a korábbi közlekedési helyzet miatt, amelyet az autós részéről veszélyesnek ítélt. Ebből adódón rövid szóváltás alakult ki a felek között, amitől a sofőr ingerült lett, hirtelen gázt adott, majd szándékosan rákormányozta a járművét a mellette álló kerékpárosra.

Az elütés következtében a biciklis a járdára zuhant és súlyos lábsérülést szenvedett. Ezután a sofőr kitolatott az utcából, leparkolt, majd visszament a helyszínre. Az autós tagadta a bűncselekmény elkövetését a korábbi gyanúsítotti kihallgatása során.

Azt mondta, hogy tíz éve vezet, de nem vette észre az egyirányú utcát jelző táblákat, a Dob utcában egy parkolóhelyről kiálló autó miatt húzta az út szélére a kormányt, és a Kisdiófa utcában is véletlen ütötte el a biciklist, amikor rájött, hogy rosszul kanyarodott be az utcába és meg akart fordulni.

Az ügyészség letöltendő szabadságvesztést kért a súlyos testi sértés bűntettével vádolt férfire azzal, hogy végleg tiltsák el a vezetéstől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik