Belföld

Hét évet kértek a biztonsági őrökre, akik megszurkáltak négy szülinapot ünneplő férfit, egyikük belehalt

Halált okozó testi sértés miatt állítja bíróság elé a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség azt a három férfit, akik másfél évvel ezelőtt megszurkáltak négy születésnapot ünneplő férfit az egyik tiszaújvárosi szórakozóhelyen. A megkéselt társaság egyik tagja a mentőben meghalt.

Jogg Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy hét év szabadságvesztést és hét év közügyektől eltiltást kértek a három vádlottra előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

Kérdésünkre elmondta még, hogy a biztonsági őrök tagadták a bűnösségüket a nyomozati szakban, és panaszt tettek a gyanúsítás ellen.

A vádirat szerint a vádlottak esetenként biztonsági őri feladatokat láttak el egy tiszaújvárosi szórakozóhelyen. A délutáni óráktól itt ünnepelt születésnapot négy férfi. Az elkövetők az éjszakai órákban érkeztek meg a vendéglátóhelyre és szóváltásba keveredtek az ünneplőkkel, kölcsönösen szidalmazták egymást, majd az egyik őr verekedni hívta a bulizó társaság egyik tagját.

Mindhárom őr és a négy férfi vendég is kimentek az épület előtti útszakaszra, tovább vitatkoztak, majd verekedés kezdődött, amely során a biztonságiak szándékegységben ütlegelték és a náluk lévő szúró-vágó eszközökkel testszerte megszúrták, megvágták mind a négy férfit. A verekedés után azonnal kocsiba ültek és távoztak a helyszínről.

A bántalmazás során az egyik férfi olyan súlyos szúrt sérüléseket szenvedett el, hogy a helyszínen mentőellátás közben meghalt. Egy másik férfi életveszélyes hasi szúrásokat szenvedett. A további áldozatok közül az egy férfi közvetlenül életveszélyes hasi, másik férfi közvetetten életveszélyes szúrt sérüléseket szenvedett el, valamint negyedik társuknak is nyolc napon túl gyógyuló szúrt sérülései keletkeztek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik