Belföld

A Fidesz nem megy el az akkumulátorgyárakról rendezett rendkívüli ülésre

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A kormánypártok képviselői nem vesznek részt az Országgyűlés hétfői rendkívüli ülésén, amelyet ellenzéki kezdeményezésre hívtak össze az akkumulátorgyárak ügyében – közölte a Fidesz-frakció hétfőn.

Az MTI-nek elküldött közleményben azt írták: az akkumulátorgyárakkal kapcsolatos vitát a parlament a következő rendes ülésének napirendjére tűzi, ezzel indokolatlanná vált a hétfői ülésnap, azon a kormánypártok képviselői nem vesznek részt.

Hangsúlyozták: a kormánypártok továbbra is elvárják, hogy valamennyi beruházás a legszigorúbb környezetvédelmi és biztonsági normák maradéktalan betartásával valósuljon meg.

A rendkívüli ülés ettől még elkezdődik majd, napirend előtti felszólalásokkal, de szinte biztos, hogy így nem lesz határozatképes.

Három ellenzéki előterjesztést szeretett volna az ellenzék megvitatni:

  • az LMP határozati javaslata az akkumulátorgyártással foglalkozó üzemek és létesítmények létesítéséről szóló döntésekben való társadalmi részvételről;
  • a DK indítványa az önkormányzat építési hatósági jogkörének visszaállításához szükséges szabályok módosításáról; valamint
  • az MSZP kezdeményezése a kormányzat által kötött stratégai partnerségi megállapodások felülvizsgálatáról a munkavállalók védelme érdekében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik