Belföld

30 milliót csalt ki egy győri nő halálos betegségre hivatkozva

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a helyi nővel szemben, aki több mint 30 millió forintot csalt ki egy vele érzelmi kapcsolatban lévő férfitól azzal, hogy azt állította neki, halálos beteg.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint 47 éves győri nő 2012-ben ismerkedett meg a férfival, és párkapcsolat alakult ki közöttük. A férfi már ismeretségük kezdetén megosztotta a nővel, hogy korábban daganatos megbetegedésben szenvedett, de szerencsésen meggyógyult. A nő ezen információhoz kapcsolódva valótlanul azt állította neki, hogy maga is daganatos beteg.

Erre a betegségre hivatkozva, különböző gyógyszerekre és kezelésekre összesen 30 és fél millió forintot csalt ki a férfitól az utóbbi tíz évben, akivel hat éve szakítottak, de barátság maradt közöttük. A férfi a munkája miatt 2017-ben külföldre költözött, így telefonon tartották egymással a kapcsolatot.

A nő az összegeket kölcsön jogcímen kérte és valótlanul azt állította, hogy örökségéből, illetőleg testvérével közös spanyolországi nyaralójának nyereségéből fogja majd azt visszafizetni. Állításaival ellentétben a nő egészséges, onkológiai kezelésben nem részesült, sosem rendelkezett az általa állított anyagi forrásokkal.

Az ügyészség jelentős kárt okozó, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt állítja bíróság elé a nőt. A bűncselekmény büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik