Belföld

250 millió forintból kap új tetőt a Szarvasi Vízi Színház két bástyája

MTVA / Lehotka László
MTVA / Lehotka László

Több mint 700 millió forint uniós támogatást nyertek el két fejlesztésre – tudatta a békés megyei Szarvas önkormányzata az MTI-vel.

Az önkormányzati tulajdonú Cervinus Teátrum Nonprofit Kft. nettó 251 millió forintot kapott az Európai Regionális Fejlesztési Alaptól, a támogatásból tető kerül a Szarvasi Vízi Színház két bástyájára, amelyek így kevésbé lesznek kitéve az időjárás viszontagságainak – közölték.  A Vízi Színházban további páholyokat is kialakítanak, és az EU-s pénzből megújul a színház hangtechnika fejlesztését is tervezik – közölték.

A Szarvasi Vízi Színház a városvezetés elképzelése alapján épült 2011-ben. A historizáló épület egy várkastély és egy amfiteátrum ötvözetét idézi, és nyári játszóhelykén működik a Holt-kőrös partján.

A 15 ezres lélekszámú Békés vármegyei városban 472 millió forintból újítanának fel útburkolatot is – az Alkotmány utcán és a helyi sportpálya mellett.

Az EU-s projekteket – mint írják – jelenleg még tervezik, de hamarosan kiírják a közbeszerzéseket, amelyeken kiderül, szükséges-e önerőt tenni a kivitelezésekhez. Ezek a beruházások a szarvasi önkormányzat várakozása szerint még az idén befejeződhetnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik