Belföld

Borkai Zsolt: „Megérdemlem a díszpolgári címet”

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

Egy győri lap értesülése alapján számoltunk be arról még csütörtökön, hogy Borkai Zsolt korábbi polgármestert jelölte Győr díszpolgárának egy fideszes önkormányzati képviselő, Hajtó Péter.

A Blikk megkereste a 2019-es önkormányzati választások botrányhősét, aki a lap kérdésére elmondta, szerinte igenis megérdemli a díszpolgári címet.

Ha nagyképűen is hangzik, azt gondolom, már csak olimpiai bajnokként is megérdemlem a díszpolgári címet. Nekem ez a szeretett városom, győri voltam, vagyok és leszek

– mondta a lapnak az évekkel ezelőtti szexbotránya után leszerepelt politikus.

„Azon már túl vagyok, hogy az emberek negatív véleményére reagáljak. Nyilván vannak, akik azt kérdezik, mi az anyját keres ott a Borkai, de a lényeg, hogy én tudom magamban, mennyi mindent tettem a városért” – tette hozzá.

Az Új Szó című szlovákiai lap magyarországi regionális mutációja már csütörtökön, a hír kiszivárgása után érte el Borkai Zsoltot, aki akkor a következőket mondta:

Köszönöm a jelölést, megtiszteltetés. Győri születésű olimpiai bajnokként a győzelmeimet is mindig a város szülötteként éltem meg, jó volt győrinek lenni. Mert az voltam, az is maradok, amíg élek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik