Belföld

Felmentette Wáberer György kormánybiztost Orbán Viktor

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
A közlöny nem nevezte meg, de az üzletember felmentése este 11-től hatályos. Navracsics miniszter szerint ő kérte.

A Magyar Közlönyben megjelentek alapján Orbán Viktor döntése már csütörtökön, 23 órakor hatályba lépett. A Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért felelős kormánybiztos kinevezésének visszavonásáról szóló határozat nem nevesíti a vállalkozót, indoklás sincs. A határozat hatályba lépése előtt azonban Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter egy közleményt juttatott el az áélami hírügynökséghez, amely szerint Wáberer György kezdeményezte kormánybiztosi tisztsége megszüntetését.

Az ismert üzletember a jövőben a Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány kuratóriumi feladataira kíván koncentrálni, illetve továbbra is ellátja a Tokaj Borvidék és Fejlesztési Tanácsban vállalt feladatait.

A kormány köszönetet mond Wáberer György magas szakmai színvonalú, a térség hosszú távú fejlődését szolgáló, áldozatos munkájáért

– tette hozzá a miniszter. A kormány továbbra is kiemelten támogat minden olyan programot, amely növeli Tokaj-Zemplén térségének népszerűségét.

Wáberer György cége révén a héten a tőzsdei hírekbe is bekerült, azzal, hogy a Tiborcz Istvánhoz köthető BDPST Group 95 százalékos tulajdonában álló Merkport Zrt. vásárolhatja meg a tulajdonába tartozó vagyonkezelő 22,88 százaléknyi Waberer’s-részesedését. Ezzel a BDPST Csoport és a Merkport Zrt. kisebbségi tulajdonosának együttes részesedése a logisztikai vállalatban 49,64 százalékra nő, a Waberer’s volt vezetője, Wáberer György pedig megválik a teljes, tulajdonában álló részesedésétől a Waberer’s Internationalben.

Kapcsolódó
Tiborcz cége kivásárolja a Waberer’s-ből az alapítót
Két főtulajdonos marad: Tiborcz mellett Jellinek Dániel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik