Gazdaság

Tiborcz cége kivásárolja a Waberer’s-ből az alapítót

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Az alapító Wáberer György érdekeltségébe tartozó vagyonkezelő kiszáll a Waberer’s International logisztikai cégből. Részvénycsomagját az egyre nagyobb étvággyal terjeszkedő Tiborcz István cége veszi meg - írja a forbes.hu.

A tőzsde honlapján jelentették be, hogy a Tiborcz István érdekeltségébe – a BDPST Csoporthoz  – tartozó Merkport Zrt. megvásárolja a Waberer’s 22,88 százalékos részvénycsomagját a High Yield Vagyonkezelő Zrt-től. Utóbbi a speditőrcéget alapító Wáberer György  érdekeltsége, aki 2020 végén szállt vissza a cégbe miután korábban sikeresen exitált onnan – olvasható a portálon.

Tiborczék már tavaly nyáron bevásárolták magukat a társaságba, a mostani adásvétellel 49,64 százalékra nőhet a Merkport részesedése. Azért a feltételes mód, mert az üzletre még az MNB-nek és a Versenyhivatalnak is rá kell bólintania. Meglepetés lenne, ha itt akadna meg az ügy.

A Waberer’s-ben az üzlet lezárultával két főtulajdonos marad, Tiborcz mellett Jellinek Dániel, a Trevelin Holdingon keresztül (a közkézhányad 19,1 százalék). Ők ketten több nagy üzletet is bonyolítottak az elmúlt években, legutóbb Jellinek a Gellért szállót adta el a kormányfő vejének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik