Belföld

Lenne pénz a bezárt posták újranyitására a Jobbik szerint

A tavaly ősszel bezárt postahivatalok újranyitását sürgette pénteken, Gyöngyösön tartott sajtótájékoztatóján Dudás Róbert, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője.

A Jobbik közösségi médiaoldalán is közvetített eseményen az ellenzéki politikus arról beszélt: a kormányzati kommunikáció arra mutat, hogy „elengedik a posták kezét”, és nem nyitják újra a tavaly ősszel 210 településen – akkori közlés szerint ideiglenesen – bezárt 366 hivatalt.

Dudás Róbert szerint a gazdasági helyzet okozta pénzhiány nem ok a posták zárva tartására, hiszen ezt a 20 milliárd forintos költséget állhatnák a tavaly keletkezett 1400 milliárdos adóbevétel-többletből vagy a 2022-ben „állami, kormányzati propagandára” fordított 44 milliárdos összegből.

A politikus felidézte: a kormányzat korában nemet mondott arra a javaslatára, hogy a postákkal „nagyon komoly árukapcsolásban” lévő Szerencsejáték Zrt. bevételeiből tartsák fenn a hivatalokat, akárcsak arra a felvetésére, hogy ezer helyett ötszáz főben határozzák meg azt a határt, amelynél népesebb településeken kötelező postát működtetni.

Dudás Róbert azt is felvetette, ha az uniós szabályozás miatt a költségvetés nem támogathatja anyagilag a posták működését, akkor adják önkormányzati működtetésbe a hivatalokat, és a településeknek adjanak támogatást a fenntartásukhoz.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik