Belföld

Videón, ahogy kerületeken át üldöznek egy drog hatása alatt lévő sofőrt Budapesten

police.hu
police.hu

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a 26 éves férfival szemben, aki két évvel ezelőtt több kerületen át menekült a szirénázó rendőrautók elől.

A BRFK tájékoztatása szerint egy parkoló autó vezetőjét akarták intézkedés alá vonni a XV. kerületben, azonban a sofőr rálépett a gázra, és elhajtott, amikor észlelte a rendőröket.

A rendőrök megkülönböztető fény-és hangjelzés használata mellett a XIII. kerületen át egészen Újpestig követték a szürke autót, de a sofőr a többszöri felszólítás ellenére sem állt meg. Menekülés közben több piros lámpát is figyelmen kívül hagyott, valamint a járdán haladó gyalogosokat is veszélyeztette, s két embernek is félre kellett ugrania a száguldozó kocsi elől.

Ahogy az a videón is látszik, az autós végül kutyaszorítóba került, mert egy szemből érkező kocsi az útját állta. A rendőrök kiugráltak a kocsikból és elfogták. Az események során senki nem sérült meg.

A 26 éves K. Benjámint a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályára előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki közúti veszélyeztetés bűntett megalapozott gyanúja miatt. Az eljárás során kiderült, hogy a 26 éves sofőr kábítószertől befolyásolt állapotban vezetett, ezért a nyomozók járművezetés bódult állapotban vétség meglapozott gyanúja miatt is kihallgatták.

A férfi a bűncselekmények elkövetését beismerte, de részletes vallomást nem tett. A budapesti rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és vádemelési javaslattal továbbították az iratokat az ügyészség felé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik