Belföld

Szexre kényszerített egy kislányt a lakásotthonban, rettegésben tartotta a felügyelőit egy fiatal

Letartóztatta a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája azt a fiatalt, akit azzal gyanúsítanak, hogy szexre kényszerített egy kiskorú lányt, majd később rettegésben tartotta a gyermekotthon felügyelőit. A  gyanúsított ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt indítottak eljárást a nagykőrösi rendőrök.

A Budapest Környéki Törvényszék tájékoztatása szerint még kiskorú volt a gyanúsított, amikor öt évvel ezelőtt bekerült a lakásotthonba. 2021 őszén ugyanitt helyezték el a későbbi áldozatát, egy 12. életévét betöltött kiskorú lányt is

Megismerkedésük után nem sokkal a terhelt szexuális cselekményre kényszerítette a kislányt, majd pár nappal később megfenyegette és elvette tőle a mobilját.

Másfél évvel ezelőtt a kislány elmondta a nevelőjének a történteket, majd ezt követően a gyanúsítottat egy gyermekotthonba helyezték át. Tavaly áprilisban a kamasz egy őrizetlenül hagyott női táskából próbált pénzt szerezi a cinkostársaival. És tavaly májustól mostanáig többször is szidalmazta és fenyegette az elhelyezésére kijelölt gyermekotthon dolgozóit.

Volt olyan eset, hogy bútordarabot, illetve kukát hajított az egyik felügyelő felé, más alkalommal pedig nagy erővel meglökött egy alkalmazottat, több nőt pedig megfenyegetett és lealacsonyító, megalázó jelzőkkel illetett. De a fiú a gyermekotthon bejárati ajtaját és televízió készülékét is megrongálta, amivel 95 ezres kárt okozott. És idén több áruházból is lopott édességeket, illetve ruhákat.

Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészséggel és elrendelte a fiú 30 napos letartóztatását. A döntést az ügyész tudomásul vette, a fiatalkorú gyanúsított és védője szabadlábra helyezésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik