Belföld

Lényegesen súlyosabb büntetést kértek a kislányát éveken át erőszakoló férfire

Nyolc év fegyházra és nyolc év közügyektől eltiltásra ítélte a Gyulai Törvényszék szexuális erőszak bűntette miatt azt a Békés vármegyei férfit, akit azzal vádoltak, hogy éveken át erőszakolta a kiskorú lányát. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség súlyosabb büntetés kiszabásért fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint a Békés vármegyei kistelepülésen élő férfi 2016-tól mintegy négy éven keresztül egyre durvábban bántalmazta szexuálisan a vele egy háztartásban élő, nevelése alatt álló tizenkettedik életévét már betöltött leánygyermekét. Egyes esetekben akkor is fajtalankodott vele, amikor aludt.

A Gyulai Törvényszék nyolc év fegyházra  ítélte a férfit folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt, és minden olyan foglalkozástól, tevékenységtől eltiltotta, amely során 18 év alatti személyekkel foglalkozhatna.

Az ügyészség a kiszabott szabadságvesztés és a közügyektől eltiltás tartamának lényeges súlyosítása, míg a férfi védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség nem tartotta alaposnak a védelmi fellebbezést, és fenntartotta az ügyészség súlyosításra irányuló fellebbezést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik