Belföld

Halasztást kért Lagzi Lajcsi, a bíróság döntéséig nem kell börtönbe mennie

Berecz Valter / 24.HU
Berecz Valter / 24.HU

Halasztást kért, ezért a bíróság döntéséig nem kell börtönbe vonulnia Galambos Lajosnak, akit decemberben ítéltek három év hat hónap szabadságvesztésre  víz-, gáz- és áramlopás miatt.

A Budapest Környéki Törvényszék a közleményében azt írta, hogy az elítéltnek a másodfokú, jogerős ítélet alapján szerdán kellett volna jelentkeznie büntetése letöltésére. Lagzi Lajcsi azonban a védőjén keresztül január 30-án kérelmet nyújtott be, amelyben a szabadságvesztés büntetés megkezdésére halasztást kért. A tájékoztatás szerint a halasztási kérelem elbírálása folyamatban van, de mivel az a szerdai bevonulási határidőig nem volt lehetséges, a bíróság intézkedett a végrehajtás megkezdésének függőben tartására. Ezért az elítéltnek szerdán nem kellett a szabadságvesztés büntetés letöltését megkezdenie.

A zenész ügyvédje a Blikknek azt mondta, halasztási kérelmet csak abban az esetben lehet beterjeszteni, ha az ítélet két évnél hosszabb börtönbüntetésről szól, és közvetlen életveszély áll fent az elítéltnél. „A bíróság befogadta a kérelmet, majd úgy döntött, hogy függőben tartja az ítéletet, vagyis jelenleg nem terheli bevonulási kötelezettség az ügyfelemet. Megvizsgálták a benyújtott orvosi szakvéleményeket, és az alapján igazságügyi szakértőt rendeltek ki. Ha jól tudom, ő már meg is kapta az ügyet és a papírokat” – tette hozzá Csontos Zsolt. A cikk alapján egy évnyi halasztást kértek.

A Budapest Környéki Törvényszék három év hat hónap szabadságvesztésre, és négy év közügyektől eltiltásra ítélte Lajcsit, akit több társával együtt gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények elkövetésével vádoltak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik