Belföld

Melegedőben lenyúlt kávé miatti balhéjáért kerülhet börtönbe egy férfi

Leköpte és megütötte a szociális munkást egy férfi egy kaposvári melegedőben egy eltűnt kávé miatti veszekedés után. A Kaposvári Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt állítja bíróság elé.

A Somogy Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a negyvenes éveiben járó férfi tavaly októberben a szociális intézményben tartózkodott, amikor meghallotta, hogy az egyik idős ellátott azt közölte a szociális munkással, hogy ellopta tőle a kávéját.

A férfi ettől rendkívül indulatossá vált, és a lopást tagadva hangosan kiabálni kezdett, melyre tekintettel a közfeladatot ellátó személynek minősülő dolgozó felszólította, hogy hagyja el az intézményt.

A férfi ennek látszólag eleget tett, azonban nem sokkal később engedély nélkül visszatért a melegedőbe, és újfent veszekedni kezdett az őt lopással vádoló személlyel. Ez követően az ott dolgozó nő ismét felszólította arra, hogy hagyja el az intézményt, a vádlott a távozása során előbb leköpte, majd ököllel megütötte a szociális munkást, kifelé menet pedig az ajtóba is beleütött.

Miután a melegedő munkatársai bejelentést tettek a rendőrségre, a kaposvári nyomozók alig egy órán belül elfogták és őrizetbe vették a férfit, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását. Az ügyész letöltendő börtönt és közügyektől eltiltást kért az azóta is letartóztatásban lévő férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik