Belföld

Megöléssel fenyegette, majd kocsival üldözte az adóellenőröket egy esztergomi büfés

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt állítja bíróság elé az Esztergomi Járási Ügyészség azt a helyi büfést, aki megöléssel fenyegette az adóellenőröket, és lökdöste az egyiküket.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint két adóellenőr két alkoholmentes sört vett az egyik esztergomi büfénél másfél évvel ezelőtt, s a sör árát is kifizették. A büfét üzemeltető férfi azonban nem adott adóügyi bizonylatot, s a nyugtaadási szándékát sem jelezte, ezért az adóellenőrök felmutatták a szolgálati igazolványaikat és közölték, hogy ellenőrzést kívánnak lefolytatni.

Az elkövető ekkor üvöltözni kezdett, az adóellenőröket a helyszín elhagyására hívta fel, illetve megöléssel fenyegette. Ezután a férfi négyszer meglökte a vállánál az egyik ellenőrt, ezért az ellenőrök elmenekültek a helyszínről. Az elkövető gépjárműbe ült, majd nagy sebességgel követte az adóellenőröket, akik ezután kértek rendőri segítséget. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést kért az elkövetőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik