Belföld

Tiltott szerencsejátékkal vádolják az újpesti pókerbarlang üzemeltetőit

police.hu
police.hu

Vádat emelt a Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség két férfival és egy nővel szemben, akik illegális, pénzdíjas pókerversenyeket szerveztek egy újpesti bérelt klubban.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a vádlottak 2020 decembere és 2021 februárja között heti rendszerességgel, de gyakran hetente többször, összesen 19 alkalommal rendeztek engedély nélkül pénzdíjas pókerversenyeket egy újpesti klubhelyiségben, amit az egyik vádlott – egy 59 éves férfi – kifejezetten erre a célra bérelt.

Az illegális szerencsejátékot a másik, szintén 60 év körüli férfi szervezte: a játékban részt vevőket mobiltelefonon értesítette a játéknapokról, a rendezési szabályokról, a nevezési összegről, valamint megszervezte a hazaszállításukat is. A játékosok részére az ételről, italról a női terhelt gondoskodott.

Az ügyészség szerint a játékosoknak a játék elején 12 ezer  forintot kellett készpénzben befizetniük, amiért zsetonokat kaptak. A nyomozók 2021. február 12-én csaptak le az újpesti klubban folyó tiltott szerencsejátékra, amelyben aznap 15 játékos vett részt. A nyomozó hatóság a szervezőktől több mint 500 ezer forintot foglalt le a helyszínen, ez volt a játékosok aznapi “befizetése”.

Az ügyészség pénzbüntetést és vagyonelkobzást kért kért a tiltott szerencsejátékkal vádolt két férfire. A nőt mint bűnsegédet állítják bíróság elé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik