Belföld

Öt év után Moszkvában fogták el a budapesti fegyveres rablások gyanúsítottját – videók

police.hu
police.hu

Moszkvában fogták el azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy fegyverrel rabolt ki két dohányboltot és egy ékszerüzletet még 2017-ben Budapesten.

A BRFK tájékoztatása szerint a fiatal férfi először 2017 február 19-én ment be egy újbudai dohányboltba, ahol egy gáz- és riasztófegyverrel megfenyegette az alkalmazottat és pénzt követelt tőle. Végül 687 ezer forinttal menekült el.

Szinte pontosan egy hónap múlva egy másik újbudai dohányboltot rabolt ki a rendelkezésre álló adatok szerint. Itt is fegyverrel fenyegette meg az eladót, aki a presszió hatására 140 ezer forintot adott át a baseballsapkás férfinak.

Egy hónap múlva ismét lecsapott a rabló, ezúttal egy II. kerületi ékszerboltba ment be. Azt mondta az eladónak, hogy a nyakláncán lévő zárat szeretné megjavíttatni. Miközben a nő megnézte a láncot, a férfi elővette a fegyverét, és pénzt követelt, majd átugrott a pulton, és dulakodni kezdett az eladónővel, aki könnyebben megsérült.

Miközben az eladót a földre kényszerítette, a kasszából pénzt vett ki, majd összesen több mint 2 millió 700 ezer forint értékű ékszerrel és pénzzel, elmenekült a helyszínről. A fővárosi nyomozók rövid időn belül azonosították az elkövetőt, és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki az akkor 25 éves Cs. Marcell ellen, mert a nyomozás során kiderült, hogy a férfi az utolsó rablás után másnap a nejével együtt távozott egy II: kerületi szállodából, és Moszkvába menekültek a hatóságok elől.

A rablássorozat feltételezett elkövetőjét végül másfél évvel ezelőtt fogták el a rendőrök Moszkvában. Cs. Marcellt tavaly áprilisban hozták haza.  A fiatal férfit háromrendbeli rablás bűntett és egyrendbeli csalás vétség miatt őrizetbe vették, és gyanúsítottként hallgatták ki, majd letartóztatták. A rendőrség lezárta a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik