Belföld

Kommandós drogfogás Borsodban: fegyvert, pénzt és 50 milliós luxusautót is lefoglaltak

police.hu
police.hu

Újabb kristállyal kereskedő drogbandára csaptak le Borsodban. Ezúttal Taktaharkányban csaptak le három kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított férfire. Másfél kiló drogot, és több mint 13 millió forintot foglaltak le tőlük, míg az elvont vagyon értéke mintegy 50 millió forint.

A KR NNI miskolci nyomozói a borsodi MEKTA kommandósaival közösen csaptak le a háromfős társaságra, miután nyélbe ütötték a drogüzletet. A férfiak mindegyikét meglepetésként érte, hogy illegális üzletüknek a rendőrök vetettek véget. A droggal teli zacskó már a kocsi anyósülése mögött lapult, s arra várt, hogy az autóban lévő két díler elinduljon vele, miután az azért járó összeget átadták felső kapcsolatuknak.

A jármű azonban nem ment sehova, és a bennülők is a földön végezték, miután akcióba léptek a kommandósok. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda tájékoztatása szerint az utcán elfogott 46 éves szikszói és a 32 éves alsóvadászi férfi mellett bilincset kapott a 41 éves taktaharkányi férfi is.

Őt házában fogták el, ahol a nyomozók további kábítószerrel teli csomagokat találtak, de volt ott többféle gramm-mérleg, több mint 13 millió forint készpénz, sőt egy éles lőfegyver is, hangtompítóval és lőszerekkel.

A nyomozók a fent felsoroltak mindegyikét lefoglalták, majd az összességében mintegy 1,5 kilogrammnyi kristályos anyagot szakértői vizsgálatra küldték meg. Az előzetes vélemény kimondta, hogy az anyag 3-CMC, vagyis idén, január elsejétől már kábítószernek minősülő vegyület. Az akcióval a KR NNI-nek hatezer adag kábítószer piacra kerülését sikerült megakadályoznia. Ennek a mennyiségű drognak a feketepiaci értéke mintegy 9 millió forint.

A drogkereskedelemmel gyanúsított három férfit őrizetbe vették, majd letartóztatták. A KR NNI vagyonvisszaszerzés keretében a 41 éves taktaharkányi férfitől lefoglalta az 50 millió forint értékű autóját is. A kristály származásának és útjának teljes körű feltérképezése érdekében tovább folyik a nyomozás, így újabb elfogások és gyanúsítások várhatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik