Belföld

Megtépte a szomszédot, fakaróval támadt a jegyzőre és a főelőadóra egy nő a birtokvédelmi eljárás során

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Megtépte a szomszédot, majd fakaróval támadt a védelmére siető jegyzőre és főelőadóra egy akasztói nő a birtokvédelmi eljárás során. A Kiskőrösi Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt állítja bíróság elé a támadót.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint az asszony szomszédja kezdeményezett birtokvédelmi eljárást a vádlottal szemben állattartásból eredő vita miatt, amelynek kivizsgálása érdekében az akasztói jegyző és a hivatal főelőadója tartott helyszíni szemlét tavaly októberben.

A hatósági eljárás kezdetén a terhelt csak azt követően engedte be az udvarába a szomszédot, hogy a jegyző a szemle akadályozása miatt rendőri közreműködést helyezett kilátásba. Amikor a szomszéd a hátsó udvaron elkezdte sorolni a sérelmeit, a nő kiabálva rávetette magát az idős nőre, aki emiatt hanyatt egy farakásra esett.

uyeszseg.hu

A támadó ezután a védtelen asszony arcát karmolta, haját tépte és kézzel ütlegelte. Ezt látva a jegyző a megtámadott szomszéd segítségére sietett és közéjük ugrott, hogy megakadályozza a további bántalmazást.

Miután a felek átmentek az első udvarba, a nő ismét rátámadt a szomszédjára, nekitaszította a ház falának, cibálni, ütni és karmolni kezdte, mire a jegyző és a főelőadó közrefogták a támadót. Ekkor a dühös nő felkapott a földről egy fakarót és a magasba lendítve rávágott vele a főelőadó bal kezére és a jegyző bal lábszárára. A további bántalmazásnak az vetett véget, hogy a kiabálást meghallva belépett az udvarba egy közelben dolgozó mester, emiatt pedig egy pillanatra megtorpant a támadó.

Ezt kihasználva a sértettek kimenekültek az utcára. A bántalmazás következtében mindhárom áldozat nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, amely miatt kérték a támadó megbüntetését. Az ügyészség letöltendő börtönt kért a hivatalos személy elleni erőszak bűntettével, továbbá könnyű testi sértés vétségével vádolt nőre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik