Belföld

Átvállalja a 14 és 18 év közötti rászoruló diákok bérletét Józsefváros

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A Józsefvárosi Önkormányzat 2022-ben csökkentette a kerületi lakossági parkolás korábban 100 százalékos kedvezményét, az ebből származó plusz bevételt pedig ígéreteik szerint közlekedésfejlesztésre fordítják.

Az önkormányzat hétfői közleménye szerint a kerületi parkolóhelyek nagyjából 30%-a kizárólagos kerületi parkolóhely lesz, más kerületekhez hasonlóan este 18 órától reggel 7 óráig. A 30%-os arányt tömbönként határozzák meg, azaz a kizárólagos parkolóhelyek egységesen oszlanak el a kerületben. A kizárólagos parkolóhelyek kijelölése 2023 tavaszán kezdődik.

A gyerekeiket iskolába hordó szülők közlekedésének megkönnyítése érdekében az iskolák környékén úgynevezett puszi & pá parkolókat hozunk létre, ahol lehetőség van időszakos megállásra. Az első ilyen új parkolóhelyek kialakítása is megkezdődik 2023 tavaszán.

Emellett a 14 és 18 év közötti rászoruló diákok teljes havi BKK diákbérletének árát átvállalja az önkormányzat. Azok számára, akik 14 és 18 év közöttiek, de nem vesznek részt közoktatásban, ugyanebben az összegben (3450 Ft) a felnőtt bérlet kiadásait csökkentik. A rászorultságot a kerületi szociális rendelet szabályozza.

Hozzátették, a kerületben jelenleg is zajlanak érdemi útfelújítások, ezeken felül azokon az utakon, ahol átfogó felújításra nincs lehetőség, de az autóval közlekedők biztonságát is szolgálja a kopóréteg-felújítás, ezt elvégzik. Jelenleg a felújítandó utak műszaki felmérése zajlik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik