Belföld

Az offshore-cégét letagadó politikust küld a DK a parlamentbe

Bodnár Boglárka / MTI
Bodnár Boglárka / MTI

Ráczné Földi Juditot küldi a parlamentbe a DK elnöksége a tragikus hirtelenséggel elhunyt Kordás László helyett. „Egy olyan tehetséges nővel bővül a DK frakciója, aki jól ismeri a vidék Magyarországát is” – írta a DK sajtóosztálya, amely hosszan méltatta a politikusát, aki 2015 óta önkormányzati képviselő Székesfehérváron.

Ráczné Földi Judit akkor vált országosan ismertté, amikor a 2021 őszén tartott az ellenzéki előválasztás során kiderült, hogy köze van egy offshore hátterű céghez, ami többek között autómosót és sztriptízbárt is működtetett – dacára annak, hogy az előválasztáson induló jelölteknek nyilatkozniuk kellett a többi között arról is, hogy nem rendelkeznek offshore-érdekeltségekkel.

Pártja ugyan nem léptette vissza, de Ráczné az előválasztáson alulmaradt az MSZP-s Márton Rolanddal szemben Székesfehárváron.

Ráczné Földi Judit hiába perelt az offshore-vádak miatt, a Válasz Online-nal szemben jogerősen elvesztette a jó hírneve védelmében indított pert, amelyben Schiffer András volt LMP-elnök képviselte. A Fővárosi Ítélőtábla ítélete alapján a lap megalapozottan írta, hogy a DK elnökségi tagja hazudott, amikor az általa aláírt feddhetetlenségi nyilatkozatban letagadta offshore-cégét (a politikus nemcsak a delaware-i társaság képviselőjeként, hanem a tulajdonosaként is írt alá dokumentumokat 2021-ben).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik